Pane eelmisel õhtul india pähklid (kokku 600 g) vette likku, et need saaksid pehmeneda.
Valmista koogipõhi. Selleks purusta blenderis datlid, jahvata metspähklid peeneks. Sega omavahel purustatud datlid, pähklid, sool, mandli- ja tatrajahu. NB! Kui datlid on pigem kuivad ja kõvad, siis leota neid eelnevalt 15 minutit leiges vees, et need pehmeneksid.
Sulata nõrgal kuumusel kookosõli ja sega see teiste ainete hulka. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (ca 21 cm läbimõõduga) põhja ja pista vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Valmista täidis nr 1. Selleks nõruta india pähklid sõelal liigsest veest ja vala 1/2 pähklitest blenderisse. Lisa pähklite peale kookospiim, vahtrasiirup, kookosõli ja mandliekstrakt. Purusta kõik ühtlaseks kreemjaks massiks. Määri täidisesegu koogipõhjale. Aseta koogivorm järgmise kihi valmistamise ajaks sügavkülma. Valmista täidis nr 2. Selleks vala ülejäänud pähklid blenderisse. Lisa kookospiim, vahtrasiirup,
kookosõli, matcha ja pistaatsiapasta. Määri saadud kreem esimese täidisekihi peale. Hoia kooki 4-5 tundi külmkapis või 1,5-2 tundi sügavkülmas.
Haki vahukommid, pähklid ja küpsised väiksemateks tükkideks ja puista koos kookoshelvestega toidukilega vooderdatud väiksesse karpi/vormi (ca 20×20 cm). Murra šokolaad väiksemateks tükkideks. Sulata vesivannil šokolaad ja sega kiirelt hulka 3 spl võid ja 1 tl matchat.
Vala šokolaadisegu vormi, pähklite ja vahukommide peale ja silu veel vajadusel ühtlaseks. Aseta peale vaarikad.
Pane vorm tunniks ajaks külmkappi, et maius saaks taheneda.
Kummuta see siis vormist välja ja eemalda kile. Lõika maiustus väikesteks ruutudeks ja puista peale kookoshelbeid.
Vahusta omavahel toasoe või, suhkur ja muna. Sega teises kausis kokku jahu, sool, pipar ja matcha.
Lisa jahusegu võivahu hulka ja sega kiirelt ühtlaseks massiks. Lase tainapallil 30 minutit külmkapis olla.
Rulli siis tainas jahusel laual õhukeseks ja vormi piparkoogivormidega meelepärased kujud. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru iga küpsise sisse paar roseepipratera. Küpseta neid 160 kraadises ahjus 7-8 minutit.
Koogikontor jagas meiega oma matcha müsli retsepti, mida lihtsalt peab järgi proovima:
Haki pähklid kergelt läbi, väga väikeseks pole vaja hakkida. Sega omavahel kaerahelbed, pähklid, seemned ja kookoshelbed. Sulata kookosõli. Vala müslisegu peale kookosõli ja vahtrasiirup. Sega kõik läbi. Vala nüüd müslisegu küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile.
Küpseta 150 kraadises ahjus 35-40 minutit. Iga 10 min tagant tõsta korraks plaat välja ja sega müsli läbi, et kõik ühtlasemalt krõbedaks läheks. Lase müslil 15 minutit jahtuda ning sega siis hulka kulinaaria matcha, rosinad ja külmkuivatatud maasikatükid. Säilita kinnises purgis ja serveeri piima või jogurtiga.
Energiapallidega mööda panna ei saa, eriti kui need sisaldavad matchat, pistaatsiaid, datleid, mandleid ja kookost. Pallikestes ei ole grammigi suhkrut, kuid need maitsevad imeliselt ning on ideaalne tervislikuks snäkiks.
1. Blenderda kõik koostisained, kuid aseta üks osa pistaatsiapähkleid kõrvale.
2. Rulli segust pallid.
3. Purusta kõrvale pandud hulk pistaatsiapähkleid tükkideks.
4. Rulli valminud pallikesi purustatud pistaatsiapähkli purus.
5. Jahuta palle külmikus 15 minutit ja naudi!
Matcha ja latté käivad käsikäes. Hommikune latté Hi Matchaga äratab üles ning seab sind päevasteks tegudeks valmis. Hommikukohv ei ole enam vajalik!
Lattét võib nautida kuumalt või külmalt ning erinevate piimadega – meile meeldib kõige rohkem mandlipiim.
1 . Kuumuta piim.
2. Lisa lusikatäis matcha pulbrit ning soovi korral mett või muud magusainet, näiteks agaavi siirupit
3. Vahusta segu piimavahustaja.
PS. Vispli olemasolul vispelda eelnevalt väike kogus piima matchaga läbi, nii saad kõige siidisema tulemuse.
PPS. Mandli või sojapiima kasutades on latté magusam kui lehmapiimaga ning mee lisamine ei ole isegi vajalik.
Ükskõik, kas tähistad St. Patricku päeva või iga teist päeva – need matcha rohelise tee küpsised viivad šokolaaditükkidega küpsised täiesti uuele tasemele. Plus, need on gluteenivabad!
1 . Sega kokku kuivad ained: jahu, küpsetuspulber, sool, suhkrud ja matcha pulber.
2. Teises kausis sega märjad ained: kookosõli ja muna.
3. Lisa aeglaselt märg segu kuivale ning lisa taignale šokolaaditükid.
4. Lase segul külmikus natuke seista.
5. Vormi taignast pallikesed ning pressi küpsetuspaberile.
6. Küpseta pätsikesei ahjus ~10 minutit 180 kraadi juures.
7. Võta küpsised ahjust, lase neil maha jahtuda ning naudi!
Sega Hi Matcha tseremoniaalklassi matcha 80 kraadise keeva veega kasutades bambusvisplit. Kalla juurde pirnimahla, mis moodustab 1/3. Lisa juurde sidrunimahl ning pane koostisosad shaker’isse. Tee shakeriga paar kiiremat liigutust, vala klaasi ning kokteil on valmis.
PS! Kes soovib vabaneda tükikestest, mis tekivad pulbrist, siis tuleks vedelik ajada läbi sõela.
Vedelikupuudus on number üks asi, mida pohmelli juures ravida. Meie vihje sulle on segada matchat kookospiimaga ning näputäie soolaga. Kookospiimas ja soolas leiduvad elektrolüüdid aitavad vedelikupuudusest taastuda ning matchas sisalduv koffeiin leevendab peavalu.
Joo jahutatult ning naudi matcha ja kookospiima päästvat toimet!
Matchajito on värskendav alkoholivaba kokteil matchaga.
Sega sheikeris vesi, mesi ja matcha, kuni matcha on lahustunud. Lisa jää, piparmünt ja pigista sisse laim. Sheigi segu veelkord. Pane klaasi valmis laimisektorid, piparmünt ja vala segu klaasi.
Matcha smuutikauss on ideaalne hommikusöök! See on vitamiinipomm ja tõeline hommikune ärataja.
Matcha annab boosti terveks päevaks:
– Parandab ainevahetust ja aitab kaloreid põletada
– Puhastab keha
– On kiudainete, antioksüdantide ning vitamiinide rikas. Pungil põhimineraalidest nagu seleen, tsink ja magneesium
– Parandab tuju!
Valmistamiseks blenderda kõik koostisosad ning serveeri kausis.
Peale võid puistada omal valikul mustikaid, kiivit, piparmünti, kanepi seemneid, müslit, tatrahelbeid või tegelikult… mida iganes hing ihkab või mis parasjagu kapis leidub.
2. Kalla segu jääd täis šeikerisse, lisa viin, õuna- ja laimimahl ning šeigi!
3. Kalla klaasidesse ning kaunista laimi, jalapeno viilude või millegi muu meelepärasega. Eriti peeneks elamuseks võid klaasi ääre kaunistada ka suhkruga.
Vispelda suures kausis kokku suhkur, küpsetuspulber, sool ja jahu. Segu keskele tee väike tühi koht, kuhu lisa muna, keefir ning või. Puulusikat või spaatlit kasutades, sega ained kokku ning kalla ümber jahuga kaetud pinnale, vormi segu kuni märjad kohad kaovad. Ära segu liiga palju mudi, vastasel juhul tuleb taigen liiga tihke. Rulli taigen ¼” paksuseks ning lõika sellest välja nii palju rõngaid kui võimalik. Ülejäänud taigen rulli taaskord siledaks ning korda protsessi. Friteeri sõõrikud õlis, kuni need on kuldpruunid, ~3 minutit kummaltki poolt. Õlist välja tõstes aseta need paberrätikuga kaetud restile jahtuma.
Glasuur:
Vispelda kokku munavalge, tuhksuhkur, Hi Matcha pulber, sool ning vesi, kuni segu on ühtlane. Kasta soojad sõõrikud glasuuri ning lase jahtuda.
Mochi on Jaapani riisimaiustus, mis on tehtud puruks tambitud riisist. Oma olemuselt on ta väga kleepuv ning sarnaselt martsipanile kergesti vormitav.
Kuumuta ahi 140°. Määri võiga ~20 cm klaasist ahjuvorm. Keskmise suurusega kausis vispelda kokku riisijahu, suhrud, küpsetuspulber ja Hi Matcha pulber. Teises kausis sega kokku vesi ja kookospiim ning lisa segu kuivainetele, kuni see muutub ühtlaseks. Kalla taigen vormi, kata fooliumiga ning küpseta 60-80 minutit, kuni pealispind on tahenenud. Eemalda vormilt foolium, lase sel maha jahtuda, seejärel kata vorm taaskord fooliumiga ning lase küpsetisel seista toatemperatuuril üleöö. Pööra mochi ümber lõikelaual ning lõika terava noaga väikesteks kuubikuteks. Veereta maisitärklises.
Koogi põhi:
Purusta küpsised köögikombainis või käsitsi. Sulata šokolaad veevannil ning sega sulatatud võiga. Lisa segusse purustatud küpsised ning sega, kuni segu tundub ühtlane. Pressi segu ühtlaselt lahtikäiva koogivormi põhja. Pane vorm tunniks ajaks külmikusse tahenema.
Täidis:
Kuumuta vahukoor ning lisa purustatud valge šokolaad. Sega, kuni segu on ühtlane ja kergelt läikiv. Vispelda hoolikalt sisse Hi Matcha pulber ja lase segul jahtuda.
Kook:
Kui koogi põhi on jahtunud, kalla matcha segu vormi. Lase koogil külmikus taheneda vähemalt 3 tundi.
Sega suures kausis kokku muna, piim, sulatatud või, suhkur ja vanilje suhkur. Lisa jahu, Hi Matcha pulber, küpsetuspulber ning sool ja vispelda kergelt. Küpseta pannkoogid ning serveeri sulavõi või vahtrasiirupiga.
Vahusta mikseriga vahukoor Lisa kondenspiim ning Hi Matcha pulber, ning sega kuni matcha on täielikult segunenud. Purusta küpsised ning lisa segule, jättes natuke puru kaunistuseks. Kalla segu külmakindlasse anumasse, tasanda pealispind ning lisa kaunistuseks järele jäänud küpsised. Hoia segu külmikus üleöö ning serveeri kausis või vahvlikoonuses.
1. Eelsoojenda ahi 180ºC. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
2. Sega kausis kokku kõik koostisained ning aseta segu mõneks ajaks külmkappi tahenema.
3. Kata laud jahuga ning rulli taigen umbes 1 cm paksuseks. Kasutades piparkoogivormi või klaasi serva, lõika taignast välja sobiva suurusega küpsised ning aseta ahjuplaadile.
4. Küpseta 10-13 minutit, kuni küpsised on põhjast kergelt pruunid.